Bullmark

byaskylt 1 liten

Välkommen till Bullmark står det på de fyra infartsskyltarna till Bullmark som är beläget 20 minuters bilfärd från Umeå/Ersboda. Vägledes kommer du till Bullmark från E4 vid Ersbodarondellen i Umeå eller E4 vid Sävar. Men var du än befinner dig geografiskt just nu, så är du nu här hos oss i cyberspace och du är varmt välkommen. Bullmark tillhör geografiskt Umeå kommun och är en del av gamla Sävar kommun.

På denna sida kan du bekanta dig med byn Bullmark dit även Tålsmark, Morbyn och Strandfors hör. Här har du aktuell information om vad som händer i byn och information angående företag, verksamheter och föreningar. Byns lokala utveckling är ett gemensamt ansvar av de boende. Lokal utveckling beslutas av byborna och samordnas genom Projektföreningen Bullmark – se meny: Byns arbetsformer. (OBS! Byborna beslutar och styrelsen samordnar beslut och genomförande)

Bullmark är vår landsortsidyll med naturskönt läge vid Sävarån. Här bor i idag drygt 500 personer.  Bullmark var tidigare en utpräglad jordbruksbygd och känslan av jordbruksbygd finns fortfarande kvar. Utöver den gamla vackra bebyggelsen med gårdar och ängar finns nu även villakvarter, hyresfastigheter, företag, grundskola och daghem.

Den service som är av vikt finns i byn. Kommunal barnomsorg och kommunal skola är en viktig del av det utbudet.  Barnomsorgen består av ”daghemmet” förskolan Kringlan och av dagbarnvårdare. Skolan i Bullmark erbjuder undervisning från förskoleklass till klass 6.  En ICA-butik servar med dagligvaror, och den har även apoteksutlämning, systembolagsutlämning, tidnings – och lotteriförsäljning mm.  Vid affären finns även en nystartad bränsleförsäljning, Gulf – automatstation. För mer information om företagen på orten – se meny: Företagserbjudanden.

Sävarån som rinner genom byn erbjuder möjlighet till både fiske, rörligt friluftsliv och naturligt äventyrsbad, så Bullmark har äkta strömmar och virvlar att svalka sig i. Många som bor i Bullmark uppskattar vintertid de trevliga skoterleder som finns runt byn. Isbana vintertid för skridskoåkning, och ett ”elljusspår” för skidåkning vintertid och motion sommartid.

Ett aktivt föreningsliv kännetecknar Bullmark, här finns föreningar exempelvis; Furunäs – Bullmark IK, Bagarstugeföreningen, EFS m.fl. En vacker kyrka finns mitt i byn – Bullmarks Kapell – uppförd år 1934 och tillbyggd med klockstapel och klocktorn år 1959. EFS och Svenska kyrkan anordnar där gudstjänster och andra familje och barn aktiviteter. För mer information – se, meny: Föreningar.