Bullmark

byaskylt 1 liten

Välkommen till Bullmark står det på de tre infartsskyltarna till Bullmark som är beläget 23 km (Ersboda) från Umeå (vägbeskrivning). Bullmark tillhör geografiskt Umeå kommun och är en del i Sävar kommundelsnämnd. Från E4 vid Sävar ligger Bullmarksvägen och 16 km inåt landet ligger Bullmark. Men var du än befinner dig geografiskt just nu, så är du nu här hos oss i cyberspace och du är varmt välkommen.

På denna sida kan du bekanta dig med byn Bullmark dit även Tålsmark och Morbyn hör.  Här har du aktuell information om vad som händer i byn och information angående företag, verksamheter och föreningar.

Bullmark är vår landsortsidyll med naturskönt läge vid Sävarån. Här i finns idag ca 170 hushåll. Bullmark var tidigare en utpräglad jordbruksbygd och känslan av jordbruksbygd finns fortfarande kvar. Utöver den gamla vackra bebyggelsen med gårdar och ängar finns nu även villakvarter, hyresfastigheter, företag, grundskola och daghem.

Den service som är av vikt finns i byn. Kommunal barnomsorg och kommunal skola är en viktig del av det utbudet.  Barnomsorgen består av ”daghemmet” förskolan Kringlan och av dagbarnvårdare. Skolan i Bullmark erbjuder undervisning från förskoleklass till klass 6.  En Ica-butik servar med dagligvaror, och den fungerar även som bensinstation, har apoteksutlämning, systembolagsutlämning, mm.  För mer information om företagen på orten – se menyn till vänster.

Sävarån som rinner genom byn erbjuder möjlighet till både fiske och naturligt äventyrsbad, så  Bullmark har äkta strömmar och virvlar att svalka sig i. Många som bor i Bullmark uppskattar vintertid de trevliga skoterleder som finns runt byn. Isbana vintertid för skridskoåkning och en och annan hockeymatch och ett ”elljusspår” för skidåkning vintertid och motion sommartid.

Ett aktivt föreningsliv kännetecknar Bullmark. De flesta runt omkring har nog hört talas om idrottsföreningen Furunäs/Bullmark IK och den stora fotbollscupen för ungdomar som anordnas här varje år.  Men Bullmark har inte bara sportföreningar. Här finns mycket annat. Vill du t.ex. baka bröd så kan du kontakta bagarstugeföreningen. En vacker kyrka finns mitt i byn – Bullmarks Kapell – uppförd år 1934 och tillbyggd med klockstapel och klocktorn år 1959. EFS anordnar där gudstjänster och andra aktiviteter för både barn och vuxna.  För mer information om vårt rika föreningsliv – se, föreningar, i menyn.

Text: Johanna Högdal