Byainfo nr 5

Till
Boende i Bullmark-Tålsmark med omland

Byainformation nr. 5.   2018-03-07.

  • Hjärtstartare.

På byns hemsida www.bullmark.se finns flik; Hjärtstartare.
För att byborna ska kunna bekanta sig med hjärtstartaren så finns nu längst ner på sidan en hänvisning/länk till hjärtstartare, där man kan läsa om hur den fungerar.
Där finns även en video; ´´om hjärtstartare´´, vilken visar hur den används.
Vi rekommenderar byborna att ta del av informationen om hjärtstartaren.

  • Mycket snö med höga plogvallar.

Flera bybor har hört av sig med en begäran om att byborna ska sänka hastigheten på vägar och gator inom byaområdet. Den stora snömängden gör att snövallarna är höga och att sikten därmed är dålig. Risken är mycket stor bl.a. vid fastighetsinfarter. Kör försiktigt, tänk fram för allt, på barnen.

  • Väghållning på allmän väg.

Vi har även tagit kontakt med Svevia om vissa omedelbara insatser på sträckan Bullmark-Sävar och Bullmark-Gravmark. Under veckan kommer det att ske väghyvling på de båda sträckorna. Vi har också framfört att de är höga snövallar inom byaområdet och att dessa bör tas ner.
Vi har än en gång också framfört vårt tydliga besked att jordbrukstraktorer inte är lämpliga, och inte klarar väghållning på allmän väg.
I väghållningsfrågan vill vi ha bybornas stöd att senare i vår framföra skriftligt, att vi önskar att Svevia återgår till att med Lastbil och Väghyvel sköta snöplogning och halkbekämpning på allmän väg inom området.

Hälsningar
Styrelsen

Det här inlägget postades i Byainformation. Bokmärk permalänken.