Byainfo nr 4

Projektföreningen Bullmark

Till
Boende i Bullmark – Tålsmark med omland.

Byainformation nr. 4.                               2018-02-16.

För tredje byainformation i följd, redovisar vi de allmänna frågor som behandlades efter årsmötet. Att behandla på årsmötet uppkomna frågor på detta sätt, ger möjlighet för byborna att såväl få information som att kunna påverka hur frågorna ska hanteras.

  • Majbrasa.

Vid årsmötet väcktes frågan om att återinföra majbrasefirandet i byn. Lena Burström undersöker förutsättningarna.
Iden är följande; vi håller till på parkeringsplatsen vid motionsspåret på belagt underlag, samt eldar med ved i ett antal inköpta eldkorgar.  I Lenas undersökning av förutsättningarna, ingår även anmälan till kommunens brandväsende.
Vi hoppas och tror att genomförandet är möjligt, och vi återkommer med ytterligare information och inbjudan via byainformation samt affischering på anslagstavlorna.

  • Ljus i granen.

Frågan väcktes att undersöka förutsättningarna att under advent och juletid, i centrala byn återigen kunna ha belyst julgran. Birgitta Jonsson undersöker frågan och återkommer.

  • Hjärtstartare i byn.

Som vi tidigare informerat om så har vi inom byn en egen hjärtstartare. Den finns placerad på Bostadens område Tunnbrödsvägen 2 – 4 ingång tvättstugan.
På allmän begäran kommer vi nu att ge möjlighet till byborna att bekanta sig med hjärtstartaren. Under två kvällar kommer det att finnas den möjligheten. Vi återkommer med förslag till datum.

  • Totalt antal personer som arbetar ideellt för byns/ortens bästa.

I byainformationerna 2, 3 och 4 har vi presenterat bybor som deltar i något ideellt arbete för byns bästa under innevarande år. Det är ett 20-tal personer totalt, där några dessutom har tagit på sin två uppgifter. Det är viktigt att detta redovisas dels för de inblandade dels att byborna ser den ideella insats som sker. Att det numera uppstått ett ökat intresse för att ställa upp för byns bästa, kan bero på många olika saker. Den nuvarande arbetsformen med korta och riktade insatser kan var en trolig anledning. Ett annat är att ingen behöver komma till möten och befara/riskera att bli inröstad till något uppdrag.

Hälsningar
Styrelsen.

Det här inlägget postades i Byainformation. Bokmärk permalänken.