Byainfo nr 7

2015-02-12.

Till
Pelle Lindvall
Teliasonera.

Dålig mobiltäckning i området Gravmark, Furunäs, Bullmark och Bodbyn.

Under den senaste tiden har Telias mobiltäckning drastiskt försämrats inom området. Orsakerna till detta kan vara flera bl.a. brukar distributören – i detta fall Telia – ofta hänvisa till ett ökat tjänsteutbud. Vi är medvetna om att under de senaste åren har tjänsterna ökat, men den försämring som nu uppstått måste – enligt vår uppfattning – bero på kapacitetsproblem i era master i området.

Det finns ytterligare förklaringar till den försämrade mobiltäckningen. En tydlig anledning till försämrad mobiltäckning är att nyttjande av mobilen nu blivit allt vanligare hos ortsbefolkningen, eftersom den fasta telefonförbindelsen av er tagits bort i flera byar inom området.

Vi tror inte att det är nya/ytterligare master som krävs, utan det måste – av era radiotekniker – ske en uppgradering och justering i masterna. I fall ni kommer att besöka området vill vi att ni kontaktar oss så vi kan följa ert besök.

Vi hemställer att ni omgående vidtar åtgärder för att förbättra mobiltäckningen i området.

Gemensam skrivelse och framställan från föreningarna:

Gravmarksbygdens byalag Furunäs intresseförening Projektföreningen Bullmark
Torgny Rosendahl Ingeborg Jonsson Olov Jonsson

Föreningen Bodbyn Furunäs-Bullmark IK Sävarådalens skoterklubb
Christina Hagman Jim Waldestål Simon Widerstedt

Enligt uppdrag

Enar Jonsson
070-578 25 88
Enar.jonsson@bullmark.se

Det här inlägget postades i Byainformation. Bokmärk permalänken.