Byainfo nr 13

Projektföreningen Bullmark

Till
Boende i Bullmark-Tålsmark med omland.

Byainformation nr 13     16 juni 2017.

Grattis Sebastian!
I måndags kunde vi läsa i ortens tidningar att: Urstark Bullmarksbo tog hem Landbyaden.

Det blev en Bullmarksbo som tog hem årets upplaga av styrketävlingen: Landbyaden.
Landbyaden i Hissjö har blivit en tradition och en folkfest. Det är en folkfest och en hyllning till Sixten Landby, en kraftkarl som föddes i Hissjö men bodde i grannbyn Håkmark. Årets upplaga av Landbyaden samlade 17 starka män från olika bygder i Sverige.
Segrare blev Sebastian Dimantins från Bullmark med de båda Västeråsborna, Krister Larsson som två och André Pettersson som trea.

Hur kommer det sig att du är så stark Sebastian? Delvis är det goda gener men också mycket träning. Dessutom jobbar jag på vardagarna med att bygga ställningar, och brukar lyfta omkring åtta ton en vanlig arbetsdag.
Än en gång grattis Sebastian!

Byabrev.
Som ni sett så har vi under våren sänt ut Byabrev. Dessa Byabrev är en information från de fem byaområdena längs Sävarådalen/Sävaråstråket. Områdena; Botsmark, Gravmark, Furunäs, Bullmark och Gunnismark. Tillsammans genomför vi en gemensamt antagen byautvecklingsplan, som är indelat i tio olika aktivitetsområden. Efter sommarsemestern kommer vi att uppta det gemensamma ideella arbetet, och ni får under hösten information genom Byabreven.

Byabreven ska således inte sammanblandas med Byainformation, vilket är Bullmark-Tålsmarks med omlands egen information, som berör byafrågor.

TREVLIG SOMMAR!
Styrelsen

Det här inlägget postades i Byainformation. Bokmärk permalänken.