Byainfo nr 13

Projektföreningen Bullmark 2014-05-23.

Till
Boende i Bullmark och Tålsmark med omland
Ordförande Furunäs – för kännedom
Ordförande Gravmark – för kännedom
Nina Mann – FBIK

Byainformation nr: 13.

• Riksdagens Miljö-och Jordbruksutskott besöker vårt område.
Miljö och jordbruksutskottet besöker vårt område den 2 juni. Riksdagsutskottet som består av 17 ledamöter har uttryckt önskemål om att se Sävarån med biflöden. Med på besöket är ledande företrädare från Länsstyrelsen.
Enar Jonsson och Birgitta Eriksson svarar för information och visning.
Det är hedrande att Riksdagsutskottet vid sitt Västerbottensbesök valt, att se och få information om insatserna längs Sävarån. Utskottet lämnar vårt område efter lunch på Kläppstugan i Gravmark.

• Trafikfrågorna (skrivelse till trafikverket, polisen, kommunen).
Vi har fått svar från polisen som
dels berömmer byarna för att vi arbetar för en säkrare trafikmiljö
dels meddelar att de kommer att öka trafikövervakningen i området.
I svarsbrev från Trafikverket vet vi vilken som handlägger ärendet, samt att handläggningen beräknas ta ca. 12 veckor.
Vi återkommer i frågan.

• e-postadresser.
I ett försök att intressera yngre personer för lokal utveckling (Byautveckling) så erbjuder vi byns ungdomar att direkt få byainformation.
Diskutera frågan i familjen – och om ungdomarna eller ytterligare personer i familjen vill få direktinformation – så sänd in er e-postadress så blir ni med i byns mail lista.
Genom ungdomarnas medverkan får vi möjlighet att anpassa verksamhet och arbetsformer så att det passar olika åldersgrupper.
Vi är intresserade av att så många som möjligt får information, och att byborna hör av sig med synpunkter och förslag.
Inom Bygderådet Umeå – där kommunens byar ingår – har påbörjats en bred aktivitet i syfte att engagera/involvera yngre personer. Det är nu upp till varje by att försöka engagera de olika åldersgrupperna, i detta fall främst ungdom. Är ni intresserade av byainformation, hör av er till styrelsen med vändande mail.

Påminnelse !
• FBIK cupen den 7 juni.
Klubben behöver frivilliga som hjälper till med Kiosk, Parkering, Hamburgeri, mm. Tänk på att FBIK cupen drar in pengar som klubben behöver till ungdomsfotboll, grusplan för ridning, skidspåret, gymmet, o.s.v. DU kan säkert avvara några timmar för att hjälpa till. Anmäl dig till nina@gravmark.se

• Boulebanan.
Boulebanan är nu spelbar meddelar Nils-Erik och Gunn. Ta med familjen och prova på. Vid boulebanan finns även vindskydd och grillplats.
Välkommen !

Hälsningar
Styrelsen.

Det här inlägget postades i Byainformation. Bokmärk permalänken.